For their kitchen, Elodie et Julien asked us to create a space of comfort and simplicity. They requested a high degree of mobility and high quality cooking stations, to accommodate their active lifestyle and fondness for cooking. As it opened into the living room, the kitchen’s design had to be neat and unobtrusive.

Martinelli’s answer

To create an atmosphere of understated sobriety, our designers opted for a noble wood finish on cabinets that seem weightless above an elegant colour scheme around shades of high-texture grey. In the centre, a high-performance hob and a built-in hood make for an unobtrusive and particularly effective combination that opens the cooking area up into the larger room. Deep and wide drawers for pans or cutlery and high pull-out shelves provide comfort and storage space. The mineral-black backsplash and the tidy lighting beautifully enhance this streamlined and practical living space.

The dishwasher, hood and hobs are fully integrated into the decor and keep to the same grey scheme.

The Martinelli colours

Playing on depths and perspective, Martinelli’s furniture blends harmoniously into the overall decor of the room.